Gratis verzending  Benelux - Frankrijk - Duitsland
 
Gratis verzending  Benelux - Duitsland - Frankrijk
Gratis product vanaf 75

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

U heeft geen artikelen om te vergelijken.

COUPEROSE

 

Het last hebben van couperose kan zeer vervelend zijn, maar het is gelukkig een ongevaarlijke huidaandoening. Bij couperose lijkt het alsof iemand bloost, doordat de wangen continu roodverkleurd zijn. Vaak is ook de neus rood en soms bevindt de couperose zich ook op het voorhoofd en een gedeelte van de kin.

De opperhuid van het gezicht bevat veel miniscuul kleine bloedvaatjes, die onder normale omstandigheden gesloten zijn. Bij temperatuursveranderingen, inspanning en stress kunnen deze vaatjes uitzetten, waardoor een rode gelaatskleur ontstaat. Bij iemand met couperose zetten deze haarvaatjes ook uit onder invloed van warme dranken en voedsel, bepaalde kruiden en alcohol. Na een tijdje blijven de haarvaatjes voortdurend uitgezet, zichtbaar als fijne rode adertjes en algemene roodheid.

De oorzaak van deze toename aan fijne bloedvaten is vaak erfelijk bepaald. Ook kan couperose een gevolg zijn van rosacea, een ontstekingsreactie van de huid. Maar in veel gevallen treedt couperose spontaan op zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen.

Het is helaas niet mogelijk om couperose te genezen, maar u kunt wel uw levensstijl aanpassen om de klacht te stabiliseren :  

• Vermijd grote temperatuurschommelingen. Ook sauna's en bubbelbaden. 

• Let op uw voeding : vermijd alcohol, sterk gekruide maaltijden en hete spijzen en dranken. 

• Verzorg uw gezicht met zachte producten. Zie hier hoe u couperose met H&B dode zee producten kunt stabiliseren en verminderen.

• Wees voorzichtig met sporten. Excessieve krachtsinspanning kan het onstaan van couperose stimuleren.

• Vermijdt geneesmiddelen met cortisonen: deze kunnen couperose verergeren.

• Ga nooit onder de zonnebank !