Gratis verzending  Benelux - Frankrijk - Duitsland
 
Gratis verzending  Benelux - Duitsland - Frankrijk
Gratis product vanaf 75

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

U heeft geen artikelen om te vergelijken.

Dode zee producten behandeling met H&B

Dode zee producten behandeling met H&B

 

Dode zeemineralen en psoriasis

 • Dode zeemineralen hebben een heilzame werking op de huid. Ze reinigen, voeden en herstellen de waterhuishouding van de huidcellen. De in het bronwater van de Dode Zee aanwezige hoge concentraties van broom en jodium stimuleren het natuurlijke regeneratieproces van het lichaam, terwijl magnesium allergische reacties vermindert. Van al deze eigenschappen wordt bij de verzorging van psoriasis gebruik gemaakt. Het basisprincipe hierbij is het herstel van de waterhuishouding in de huidcellen. Bij psoriasis is deze sterk ontregeld, waardoor de huidcellen snel uitdrogen en afsterven en de huid gaat schilferen en jeuken. 
 •  
 • Bij regelmatig gebruik van dode zeemineralen en modder pakkingen kan de conditie van de huid aanmerkelijk verbeteren. Jeuk vermindert, dode huidcellen worden opgelost en de huid wordt opnieuw gehydrateerd. De doorlaatbaarheid wordt vergroot en het vochtgehalte van de huidcellen in de opperhuid wordt verhoogd waardoor de conditie van de huid verbeterd wordt en de psoriasis vermindert.
 •  
 • Hieronder vindt u behandeladviezen voor psoriasis op verschillende plaatsen :
     
Psoriasis op het hele lichaam
 • Los 0,25 kg dode zeezout op in 0,75 liter water en doe dit in een fles. Plaats deze op de badkamer en was uzelf dagelijks onder de douche met deze dode zee lotion. Gebruik hierbij een schone washand. Het liefst de oplossing uiteindelijk niet afspoelen. Herhaal dit dagelijks gedurende minimaal 2 weken.  Als alternatief kunt u de psoriasiszeep gebruiken. Inzepen, 1-2 minuten laten inwerken, afspoelen.

 • Gebruik 1 keer per week een modderpakking en doe dit minimaal 4 weken achter elkaar. Nadat uw gedoucht heeft met de dode zee lotion en de huid gedroogd heeft, brengt u de verwarmde modder met een spatel aan op de psoriasis en laat u deze 15-20 minuten inwerken. Vervolgens verwijdert u deze met spatel en lauwwarm water. 

 • Minimaal tweemaal daags masseert u de psoriasis plekken in met de psoriasis crème. Na iedere douchebeurt moet de huid altijd gehydrateerd worden, u kunt het lichaam (dus niet specifiek de psoriasisplekken, maar het hele lichaam) verzorgen met de modder bodycrème.

 • Veel reinigingsproducten drogen de huid sterk uit, daarom kunt u voor het dagelijkse wassen, douchen, baden of handen wassen het beste alleen modderzeep of mineralenzeep gebruiken. 
 
 
Psoriasis op handen of voeten. 
 • Neem dagelijks 20-30 min. een hand-of voetbad met de mineralenoplossing (0,25 kg dode zeezout oplossen in 0,75 liter water en een deel hiervan in een kom doen). Goed afspoelen met lauwwarm water en afdrogen. Minimaal 2 weken achtereen volhouden of langer afhankelijk van het resultaat.
 
 • Wissel 1 of 2 keer per week het mineralenbad af met een modderbehandeling. Was de handen of voeten met lauwwarm water en breng vervolgens de verwarmde modder aan op de psoriasis plekken. Laat deze 15-20 minuten inwerken. Goed afspoelen en afdrogen.
 
 
 
 
Psoriasis in het gezicht
 • Deze mineralenbehandeling dient minimaal 4 weken lang, dagelijks toegepast te worden. Soms kan het nodig zijn met 4 weken te verlengen. Dep de huid met een warme mineralenoplossing (0,25 kg dode zeezout oplossen in 0,75 liter water) gedurende 15 minuten. Gebruik hiervoor een schone washand. Voor kinderen de oplossing minder geconcentreerd maken (0,1kg zout op 0,9 liter water) en dep 10 min. Afdrogen met tissues.

   


 • Indien u het kunt verdragen, 1x per week een moddermasker aanbrengen. Deze behandeling niet bij kinderen toepassen. Reinig het gezicht met één van bovenstaande producten en lauwwarm water, dep het droog en breng het masker aan op het gezicht. Laat het 15-20 minuten inwerken tot de modder droog is. Afspoelen met lauwwarm water en droogdeppen.


 • Let op: soms kan de huid erg rood worden, dit is geen verslechtering maar een verbetering in het herstelproces en ontstaat door de afschilfering van de aandoening door de inwerking van de mineralen.
 

Psoriasis op het hoofd

 • Modderbehandeling: het haar en de hoofhuid nat maken en de warme modder aanbrengen. Zachtjes in de hoofdhuid masseren, 15-20 minuten in laten werken en dan goed uitspoelen met warm water. Een week lang dagelijks behandelen, vervolgens 3 weken lang 3 keer per week. Bij een goed resultaat de modder vervangen door het modder haarmasker, dit masker 2 keer per week toepassen. Bij een minder goed resultaat de modderbehandeling nog enige weken voortzetten.   

Na de modderbehandeling 1 à 2 keer met de moddershampoo wassen.  

Na de modderkuur ter preventie 1 keer per week een mineralen oplossing (0,5 kg dode zeezout oplossen in een 0,5 liter water) of het modder haarmasker gebruiken en 2 keer per week het haar wassen met de moddershampoo.  

In minder ernstige gevallen kan de modder worden vervangen door de mineralenoplossing.

 
 
Algemene adviezen
 • Stop met roken, beweeg voldoende, draag kleding en schoeisel van natuurlijke materialen ( katoen, leer, zijde ) en neem uw voedingspatroon onder de loep. Wenst u meer informatie over 'anders eten' of heeft u vragen over bovenstaande behandeladviezen ? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder !  

 

 

Positie
Stel een Aflopende Directie in

10 per pagina

Producten 1 tot 10 van 17 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 1. Dode zee modder

  Geschikt voor ieder huidtype

  Met name aanbevolen voor psoriasis patiënten

  Inhoud: 600 g

  Meer Informatie
 2. Dode zeezout

  Geschikt voor ieder huidtype

  Met aromatische oliën

  Inhoud : 1,2 kg

   

  Meer Informatie
 3. Psoriasis crème

  Kalmerende verzorging voor de geïrriteerde huid

  Zeer effectief bij psoriasis en aanverwante huidklachten

  100 % natuurlijk: vrij van corticosteroïden en teer

  Inhoud: 200 ml

   

  Meer Informatie
 4. Psoriasis zeep

  100% natuurlijk 

  Handgemaakt 

  Zeer effectief bij psoriasis en eczeem

  Optimaal in combinatie met de H&B Psoriasis creme

  Inhoud: 100 g

   

  Meer Informatie
 5. Modderzeep

  € 9,95

  Voor ieder huidtype (ook voor kinderen)

  In het bijzonder de onzuivere huid

  Voor gezicht en lichaam

  Blok 125 g

   

  Meer Informatie
 6. Mineralenzeep

  € 9,95

  Geschikt voor de zeer gevoelige huid 

  Kalmeert de huid bij psoriasis en eczeem

  Voor reiniging van gezicht en lichaam

  Blok 125 g

   

  Meer Informatie
 7. Handcrème met dode zee modder - intensief

  Voorkomt en vermindert droge, ruwe huid

  Kalmeert irritaties en verhelpt kloven

  Voor zowel dames als heren

  Met UV filter

  Inhoud: 200 ml

  Meer Informatie
 8. Voetcrème met dode zee modder - intensief

  Voorkomt en vermindert droge, ruwe huid

  Kalmeert irritaties en verhelpt kloven

  Voor zowel dames als heren

  Aanbevolen voor diabetici

  Inhoud: 200 ml

   

  Meer Informatie
 9. Olijfolie & Honing bodycrème

  € 13,95

  Geschikt voor de droge huid

  Ook geschikt voor kinderen

  Inhoud: 180/250 ml

   

  Meer Informatie
 10. Avocado bodycrème

  € 13,95

  Geschikt voor de droge huid

  Speciaal voor de rijpere, vochtarme huid

  Voor zowel dames als heren

  Inhoud: 180/250 ml

   

  Meer Informatie
Positie
Stel een Aflopende Directie in

10 per pagina

Producten 1 tot 10 van 17 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2