Gratis verzending  Benelux - Frankrijk - Duitsland
 
Gratis verzending  Benelux - Duitsland - Frankrijk
Gratis product vanaf 75

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

U heeft geen artikelen om te vergelijken.

ZWEETVOETEN - VOETSCHIMMEL

ZWEETVOETEN - VOETSCHIMMEL

 

 • De voeten zijn, net als de handpalmen, ruim voorzien van zweetklieren. Daarnaast hebben ze een dikke hoornlaag die bestaat uit afschilferende, afgestorven cellen. Deze afgestorven cellen in een vochtige, warme omgeving vormen een ideale voedingsbodem voor de groei van bacteriën en schimmels. De onaangename geur die bij zweetvoeten hoort, wordt niet veroorzaakt door transpiratie, want deze is op zichzelf geurloos, maar door deze bacteriën en schimmels. Een gevolg van zweetvoeten kan zijn dat de huid beschadigd en geïrriteerd raakt, meestal tussen de tenen. Dit wordt zwemmerseczeem of voetschimmel genoemd.

Hoe voorkomt u zweetvoeten & voetschimmel ?

Voeten wassen

 • Houdt de voeten goed schoon. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar dit is echt de basis. Was de voeten, indien nodig, meerdere keren per dag met een milde zeep. Droog ze na het wassen goed af, ook tussen de tenen. Laat ze drogen aan de lucht.

Voetenbad

 • Neem aan het eind van de dag een voetenbad met dode zeezout (100 g, water tot aan de wreef ), dit werkt bacteriëndodend.
 • Neem enkele malen per week een voetenbad met azijn (125 ml op 1 liter water), ook dit doodt ongewenste bacteriën.
 • Neem regelmatig wisselbaden (waarbij warm en koud water worden afgewisseld). Hierdoor wordt de bloedtoevoer naar de voeten geremd, waardoor de voeten minder gaan zweten.

Sokken

 • Draag schone katoenen of wollen sokken. Synthetische sokken stimuleren het zweten ! Je kunt ook twee paar sokken over elkaar aantrekken; trek eerst een katoenen paar aan en daar overheen een wollen paar. Het klinkt misschien vreemd, maar de voeten zullen minder zweten omdat zij meer afkoelen door de luchtisolatie tussen de sokken.

Schoenen

 • Draag goed ventilerende schoenen van natuurlijke materialen ( geen rubber, nylon, etc. ! ) Loop thuis zoveel mogelijk zonder schoenen of op open schoenen. Laat de schoenen drogen en wissel ze regelmatig af.

Verzorging

 • Verwijder overtollig eelt zodat de voedingsbodem voor bacteriën niet te 'dik' wordt. Dit kan zeer efficiënt en gelijkmatig met een lavasteen.
 • Gebruik tweemaal daags ('s morgens en 's avonds) een voetendeodorant of voetboter om onaangename geuren te neutraliseren en de voeten te hydrateren zonder dat dit de huid afsluit (vrij van minerale oliën). 

Huisarts

 • Heeft u last van voetschimmel dan kunt u deze onder controle krijgen door ketoconazol (crème) of MYK-1 (lotion) te gebruiken. Deze kunt u door de huisarts laten voorschrijven. Het zijn bacteriendodende middelen die de voetschimmel relatief snel en doeltreffend elimineren. 
 

Positie
Stel een Aflopende Directie in

10 per pagina

3 Artikel(en)

 1. Kabbalah kruidenzeep

  100 % natuurlijke zeep met diverse kruiden

  Ontstekingsremmend en antiseptisch

  Voor alle leeftijden

  Inhoud: 100 g

   

  Meer Informatie
 2. Dode zeezout

  Geschikt voor ieder huidtype

  Met aromatische oliën

  Inhoud : 1,2 kg

   

  Meer Informatie
 3. Voetendeodorant

  Biedt verkoeling bij warme, branderige en/of vermoeide voeten

  Hydrateert, verfrist en vermindert transpiratie

  Inhoud: 100 ml

   

  Meer Informatie
Positie
Stel een Aflopende Directie in

10 per pagina

3 Artikel(en)