Gratis verzending wereldwijd
  Gratis product vanaf  € 100,-

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

U heeft geen artikelen om te vergelijken.

HUIDTYPE BEPALEN

HUIDTYPE BEPALEN

Om uw huid goed te kunnen verzorgen, is het van essentieel belang om te weten wat uw huidtype is. Alleen dan kunt u de juiste producten kiezen. Over het algemeen wordt de huid beoordeeld op basis van het type en de toestand.

Rond het 20e levensjaar wordt duidelijk wat iemands huidtype is: een droge huid, een gecombineerde tot vette huid of een normale huid. Het huidtype kan in de loop der jaren veranderen.

Bij elk huidtype kan vervolgens de toestand van de huid worden bepaald. De toestand wordt vaak beïnvloed door de omgeving en kan tijdelijk zijn of permanent worden.

Mogelijke toestanden zijn: een doffe huid, een gedehydrateerde of gevoelige huid, een huid met fijne lijntjes, rimpels of pigmentvlekken, een losse huid of een huid met grove poriën.

Door goed te kijken en te voelen kunt u het type en de toestand van uw huid bepalen. Advies nodig ? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

 

Droge huid

Een droge huid is vaak het gevolg van een verminderde productie van lipiden in de epidermis en wordt gekenmerkt door:

- een fijne en gelijkmatige huidstructuur

- een matte huid

- een voortdurend onaangenaam en droog aanvoelende huid en een trekkerig gevoel in het hele gezicht

- huidirritatie en een gevoelige huid over het hele gezicht

- het ontstaan van fijne lijntjes en een ruwe huid over het hele gezicht.

Een droge huid wordt verergerd door factoren als leeftijd, het gebruik van te agressieve reinigingsproducten, voeding (gebrek aan essentiële vetzuren), de zon, extreme weersomstandigheden en onvoldoende bescherming hiertegen.

 

Gecombineerde tot vette huid

Een vette huid produceert teveel talg. Dit huidtype is meestal genetisch bepaald, maar kan ook het gevolg zijn van interne factoren ( hormonale veranderingen ) en externe factoren ( warme, vochtige klimaten, het gebruik van reinigingsproducten die te agressief zijn of niet zijn aangepast aan het huidtype en die het evenwicht van de huid verstoren ).

Dit leidt tot :

- een overproductie van talg, waardoor de huid gaat glimmen, met name in de T-zone

- grove poriën

- onzuiverheden (mee-eters, puistjes, plaatselijke irritaties)

- een doffe teint.

 Bij een gecombineerde huid is de T-zone vettiger dan de rest van het gezicht.

 

Normale huid

Een normale huid is een huid die een ideale pH-waarde heeft en geen van de kenmerken van een droge of vette huid vertoont. De huid is mat en straalt. Ze voelt niet trekkerig aan en glimt niet. Dit 'perfecte' huidtype is relatief zeldzaam, behalve bij kinderen. Zelfs een normale huid, die in principe mooi in evenwicht is, heeft wel eens last van veranderende omgevingsomstandigheden of veranderingen in het lichaam. Ook kan de huid in de winter droog  of gedehydrateerd worden.

 

Vochtarme huid

Een vochtarme huid heeft een vochttekort. Alle huidtypes kunnen tijdelijk of permanent gedehydrateerd raken.

Deze toestand van de huid leidt tot:

- een voortdurend onaangenaam aanvoelende huid die soms of plaatselijk ook trekkerig aanvoelt

- fijne lijntjes en een ruwe huid op de plaatsen waar deze vochtarm is

- een doffe teint die niet straalt

- een 'normale' talgproductie in de T-zone

Een vochtarme huid wordt verergerd door factoren als leeftijd, het gebruik van verkeerde reinigingsproducten, blootstelling aan de zon, extreme weersomstandigheden, roken en voeding.

Meer info over het verschil tussen een droge en een vochtarme huid vindt u hier.  

 

Gevoelige huid

Een gevoelige huid komt bij alle huidtypes wel eens voor. Een gevoelige huid kan aangeboren zijn, maar kan in de loop der jaren ook ontstaan door het gebruik van cosmetica die niet zijn aangepast aan uw huidtype, door uw levenssstijl ( stress, roken, voeding ) of door schadelijke invloeden van buitenaf ( het klimaat, vervuiling, overmatige blootstelling aan de zon ). Als u last hebt van een gevoelige huid of als uw huid snel geïrriteerd is, kan dat pijnlijk zijn en kan uw huid vaak onrustig zijn, bijvoorbeeld na contact met water of als gevolg van stress of veranderingen in het klimaat.