Gratis verzending wereldwijd
  Gratis product vanaf  € 100,-

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

U heeft geen artikelen om te vergelijken.

HUIDVERZORGING ZOMER

HUIDVERZORGING ZOMER

De zomer is voor velen het meest favoriete seizoen van het jaar vanwege het warme weer, de lange, zonnige dagen en het eindeloze vakantiegevoel. Bescherm uzelf en uw familie voldoende tegen de zon en wees u bewust van de gevaren van (teveel) UV straling. Enkele tips:

Vermijd blootstelling aan de zon tussen 12.00 en 16.00.

Breng zonnebescherming aan voor u in de zon komt.

Breng het regelmatig opnieuw aan om de bescherming te behouden, met name na het zwemmen, nadat u zich afgedroogd hebt of wanneer u sterk zweet.

Het gebruik van een zonneproduct is geen argument om langer in de zon te blijven dan goed is voor uw huidtype.

Een te lange, te regelmatige of te intense blootstelling aan de zon, vergroot het risico op huidbeschadiging. Laat baby’s en jonge kinderen niet rechtstreeks, of zo min mogelijk, in de zon komen.

Onderzoek uw huid regelmatig op huidafwijkingen (zeker op verdachte moedervlekken). 

Geef uw huid ook in de zomer voldoende aandacht. Wat is hierbij belangrijk ? 

1. Scrubben

Regelmatig scrubben met een product op maat ( zie per product ons advies ) is de beste manier om de huid te laten stralen en een mooie egaalbruine teint te verkrijgen en te behouden. Ook kunnen vochtinbrengende crèmes en aftersuns zo beter hun werk doen.

Gezicht

Heeft u een gevoelige huid, last van acne of couperose ? Probeer dan onze unieke peelinggel. Voor alle overige huidtypen zijn de modderpeeling, sinaasappelpeeling of het peelingmasker zeer geschikt. Vergeet uw lippen niet !

Lichaam

Geeft extra aandacht aan uw voeten, ellebogen en knieën tijden het scrubben. In de zomer hebben de voetzolen het vaak zwaar te verduren. Lopen op blote voeten en het dragen van open schoenen zorgen ervoor dat de huid meer eelt aanmaakt. 

Peeling voor de voeten

Tips

Ga na het scrubben niet direct in de zon, omdat de huid dan extra gevoelig is.

Scrub nooit wanneer uw huid verbrand is; wacht tot de huid gekalmeerd en geheeld is. De aloe vera gel verkoelt en kalmeert de huid en is daarom een ideale aftersun, ook voor de allerkleinsten.

Gebruik naast een crème met SPF ook altijd een zonnehoed en zonnebril wanneer u in de zon gaat en blijf zoveel mogelijk in de schaduw. 

2. Hydrateren

Gebruik na het douchen en/of scrubben altijd een hydraterende crème om de elasticiteit van uw huid te behouden . Wanneer u de huid niet voldoende hydrateert kan deze uitdrogen en strak en jeukerig aanvoelen. Gebruik iedere morgen een dagcrème met SPF 15-20 op uw gezicht, hals en decolleté zodat uw huid voldoende beschermd is.

Gebruik lichtere crèmes op waterbasis en multi-functionele makeup producten zoals de BB crème die hydraterend, camouflerend en beschermend tegelijkertijd werkt.

 Hydrateer uw huid in de zomer !

Het is trouwens niet waar dat u niet meer bruint wanneer u een crème met SPF gebruikt ! Ook wanneer u een product met beschermingfactor gebruikt wordt u bruin, het duurt alleen wat langer en u heeft een mindere kans op verbranding. Overigens hoeft u niet per se voor een product met SPF 50 te gaan. Met een factor van 30 bent u namelijk ook al voor 97% beschermd. De meerwaarde van een factor 50 is dus maar klein.

Vergeet ook niet wekelijks een olie-absorberend moddermasker te gebruiken om de huid in balans te houden.

Gebruik een rijke, niet vette nachtcrème met actieve ingredienten als glycerine of shea butter die de huid helpen hydrateren en vocht vast te houden. Veel nachtcrèmes werken daarnaast ook om rimpelvorming tegen te gaan.

Tips

Reinig uw huid iedere avond grondig met een product dat bij uw huidtype past en dep deze 's morgens met tonic.

Drink voldoende water. Een mooie huid begint van binnen; door voldoende water te drinken helpt u uw huid te hydrateren. Een hoeveelheid van 2-2,5 liter water per dag wordt door schoonheidsspecialisten en gezondheidsexperts geadviseerd.

Eet gezond. De huid is het grootste orgaan van het lichaam en wordt beinvloedt door wat u eet. Eet daarom gevarieerd en vers. Diverse soorten verse groente en fruit bevatten veel verschillende antioxidanten die de huid beschermen waardoor deze kan stralen !     

3. Haarverzorging

Bescherm uw haren in de zomer met een haarmasker

Spoel zand en zeewater altijd goed uit en was uw haren twee keer met een milde shampoo. Gebruik vervolgens altijd een verzorgend haarmasker of -conditioner om uw haren te beschermen, beter kambaar te maken en statisch haar te voorkomen.