Gratis verzending wereldwijd
  Gratis product vanaf  € 100,-

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

U heeft geen artikelen om te vergelijken.

MEE-ETERS

MEE-ETERS

Een comedo (meervoud; comedonen) is de medische benaming voor kleine zwellingen en bultjes op de huid die ontstaan zijn als gevolg van verstopte poriën (haarzakjes). De poriën kunnen geheel of gedeeltelijk verstopt zijn. 

Onder de huid bevinden zich de talgklieren. De talgklieren zorgen voor hydratatie (vocht) zodat de huid en de haarzakjes niet uitdrogen. Dit doen zij door vetten (talg) aan te maken en uit te scheiden. De talgklieren kunnen door omstandigheden (bijv. hormoonschommelingen) extra worden gestimuleerd om talg produceren. Bij een overmatige productie hoopt de talg zich op met vuil, waaronder dode huidcellen en mogelijk ook bacteriën. Het resultaat van deze ophoping is een klein bultje op de huid; een comedo. 

Wat de oorzaak ook is, mee-eters kunnen behoorlijk vervelend zijn. Belangrijker nog, hoe kom je er vanaf en hoe voorkom je ze ? 

De comedo kan een verwijde opening hebben met een zwart kopje, de zogenaamde blackhead. De zwarte kleur is het resultaat van het pigment melanine dat zich in de mee-eter bevindt. In andere gevallen is de opening juist vernauwd, en is het kopje wit, oftewel de whitehead. Deze vorm lijkt sterk op een gerstekorrel.

De meeste mensen ervaren het probleem op de neus, maar comedonen kunnen ook voorkomen in of achter de oren, op de rug en op het voorhoofd.

Vaak doen de eerste mee-eters zich voor tijdens de pubertijd als kenmerk van acne. Stress, hormonen, psychologische aandoeningen, hygiëne problemen, verkeerde voeding en erfelijkheid kunnen de vorming van mee-eters verergeren/stimuleren. 

Comedonen behandelen met H&B producten

Comedonen worden dus veroorzaakt door een verstoorde talgklierfunctie. Deze kunt u opnieuw normaliseren door de huid dagelijks te voorzien van voldoende mineralen en sporenelementen.

Hiermee helpt u uw huid om sneller afvalstoffen uit uw lichaam te verwijderen.  De talgklieren worden op deze manier weer terug in hun normale conditie gebracht waarbij ze een normale hoeveelheid talg afscheiden. Door het opnieuw creëren van een gezond huidmilieu zullen bacteriën die ontstekingen veroorzaken ook verdwijnen.

Door de discipline van een dagelijkse routine van enkele minuten, kunt u een groot verschil maken !

Ochtend routine

Reinig de huid zorgvuldig met een modderpeeling, modder- of mineralenzeep, laat deze 2-3 minuten inwerken op de huid of geef een zachte massage en spoel deze af met lauw water.

Heeft u weinig tijd ? Drenk een schone washand of wattenschijfjes in dode zee lotion en dep dit op de huid (ogen vrijlaten). Laat het zoute water drogen aan de lucht en breng vervolgens uw dagcrème aan.

De olievrije gezichtscrème is zeer geschikt om de vettere delen van het gezicht waar de mee-eters voorkomen te verzorgen. De drogere delen van het gezicht kunt u verzorgen met een andere dagcrème. De olievrije gezichtscrème mag bij de jonge huid voor het hele gezicht worden gebruikt.  

Avond routine

Geef uw huid 1-2 keer per week een dieptereiniging met een moddermasker. Het liefste 's avonds. Reinig uw huid zoals hierboven beschreven, breng het masker aan (ogen en mond vrijlaten) en laat het minimaal 20 minuten inwerken. Daarna afspoelen met lauwwarm water en deppen met tonic. Breng vervolgens uw gezichtscrème aan. 
Verwijder iedere avond zorgvuldig uw make-up en reinig vervolgens uw gezicht en hals op dezelfde wijze als bij de ochtend routine. Breng vervolgens uw nachtcrème aan.

Bij acne kunnen ontstekingen 's avonds worden aangestipt met de acne lotion. Deze spoelt u 's morgens af met lauwwarm water.  

Wilt u persé zelf mee-eters verwijderen, zorg er dan altijd voor dat u de huid en uw handen van tevoren goed desinfecteert en de huid naderhand nadept met tonic om infecties te voorkomen. Het gebruik van poriënstrips of comedonendrukkers kan de huid beschadigen en littekens veroorzaken. 

Wat u vooral niet moet doen :

Agressief reinigen

Te vaak reinigen met sterk ontvettende reinigers heeft een averechts effect op mee-eters; talgklieren worden er juist actiever van. Op internet lees je veel over huis-, tuin en keukenmiddeltjes, van reinigen met citroensap tot scrubben met havermout. Op zich leuk om te lezen, maar verwacht hiervan geen wonderen.

Zonnebaden

Op korte termijn drogen de zon en zonnebank puistjes uit, dus afname van mee-eters in de zomermaanden kan zeker voorkomen. Helaas zorgt de zon ook voor een dikkere dode huidcellenlaag, waardoor talg gaat ophopen en verstoppen. 

Stomen/Sauna

Veel mensen denken dat stomen goed is voor de huid en helpt tegen mee-eters. Stoom zorgt er echter juist voor dat dode huidcellen opzwellen en een blokkade voor de poriën vormen.

Producten met parafinne gebruiken

Veel (zonnebrand-)crèmes, foundations en huidoliën (bijv. Bio-oil) bevatten paraffine welke het ontstaan van mee-eters en onzuiverheden stimuleren.

Veel suikerhoudende producten eten

Door een suikerpiek wordt de aanmaak van insuline gestimuleerd. Insuline stimuleert de productie van androgenen, waardoor de talgproductie verhoogt. Een verhoogde talgklierproductie zorgt op zijn beurt voor een toename van mee-eters. Enkelvoudige koolhydraten zorgen voor deze snelle stijging van het glucosegehalte in het bloed. In suikerrijke drankjes, wit brood en snacks (zoals chips) zitten onder andere enkelvoudige koolhydraten.

Veel zuivel eten

Uit onderzoek is gebleken dat mee-eters verergeren bij het eten en drinken grote hoeveelheden melkproducten. Hormoonachtige stoffen in melkproducten blijken hier de oorzaak van te zijn.  Heeft u veel last van mee-eters en eet of drinkt u veel zuivel ? Het is wellicht de moeite waard om melk, yoghurt, kaas en eieren eens een tijdje te minderen of zelfs te vermijden.

Positie
Stel een Aflopende Directie in

10 per pagina

Producten 1 tot 10 van 12 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 1. Reinigingsmelk

  € 18,50

  Voor het verwijderen van make-up en reiniging van de huid

  Geschikt voor ieder huidtype

  Inhoud: 250 ml

   

  Meer Informatie
 2. Gezichtsserum - Multivitamine

  € 29,95

  Geschikt voor ieder huidtype

  's Morgens en 's avonds gebruiken

  Aanbevolen voor vrouwen boven de 25

  Inhoud: 50 ml

   

  Meer Informatie
 3. Acne lotion

  € 29,95

  Voor het uitdrogen van acné

  's Avonds gebruiken

  Inhoud: 30 ml

   

  Meer Informatie
 4. Zeepvrije gezichtspeeling met dode zeemodder

  € 18,50

  Geschikt voor de normale tot gecombineerde huid

  Ook voor de jonge huid en voor mannen voor het scheren

  Inhoud: 250 ml

  Meer Informatie
 5. Multi-actief Houtskool Detox Peel-Off masker

  € 39,99

  Verwijdert meeëters.

  Matteert en kalmeert de huid.

  Maakt fijne lijntjes en tekenen van stress en vermoeidheid minder zichtbaar.

  Brengt de vochtbalans weer op peil.

  Tube 100 ml

  Meer Informatie
 6. Modderzeep

  Voor ieder huidtype (ook voor kinderen)

  In het bijzonder de onzuivere huid

  Voor gezicht en lichaam

  Blok 125 g

   

  Meer Informatie
 7. Mineralenzeep

  Geschikt voor de zeer gevoelige huid 

  Kalmeert de huid bij psoriasis en eczeem

  Voor reiniging van gezicht en lichaam

  Blok 125 g

   

  Meer Informatie
 8. Olievrije gezichtscrème

  Geschikt voor de gemengde tot vette huid en de huid die veel transpireert.

  Ook voor de jonge huid & voor mannen ter voorkoming van irritaties na het scheren.

  Te gebruiken als dag-, nacht- en oogcrème. 

  Inhoud: 50 ml

   

  Meer Informatie
 9. Moddermasker

  € 22,50

  Geschikt voor ieder huidtype

  Speciaal voor de vette/onzuivere huid

  en de gevoelige huid

  1-2 maal per week gebruiken

  Inhoud: 100/150/220 ml

  Meer Informatie
 10. Gezichtstonic (alcoholvrij)

  € 18,50

  Aanbrengen na reinigingsmelk

  Ook na een peeling of gezichtsmasker

  Alcoholvrij

  Inhoud: 250 ml

  Meer Informatie
Positie
Stel een Aflopende Directie in

10 per pagina

Producten 1 tot 10 van 12 in totaal

Pagina:
 1. 1
 2. 2