Gratis verzending wereldwijd
  Gratis product vanaf  € 100,-

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

U heeft geen artikelen om te vergelijken.

HUIDVERZORGING HERFST

HUIDVERZORGING HERFST

In de herfst krijgt de huid heel wat te verduren, met name het gezicht en de handen. Regen, gure wind, kou en de verwarming maken de huid gevoeliger en droger. Hoe kunt u uw huid nu optimaal verzorgen ?

1. Scrubben

Scrub uw huid 1-2 maal per week. Voor het gezicht gebruikt u een milde scrub, voor het lichaam een grovere. Door te scrubben worden dode huidcellen verwijderd en het herstel van de huid gestimuleerd. Vergeet de voeten ( vooral de hielen ) niet ! 

Scrubben in de herfst

 2. Verzorg uw handen 

De handen hebben altijd veel te verduren, maar in de herfst worden ze sneller droog door kou buiten en droogte binnenshuis. Hiervoor geldt dus: zeer regelmatig insmeren ! H&B heeft diverse parafinnevrije handcrèmes in het assortiment die kloven voorkomen en herstellen en snel intrekken.

3. Drink water

Het is belangrijk dat u de huid zowel van buitenaf (verzorgende crèmes) als van binnenuit hydrateert. Zuiver water (mijdt bijv. alcohol en koffie) is hiervoor het meest effectief. 

Bodybutter

 4. Smeer regelmatig !

Door de dikke(re) kleding die u in de herfst draagt, wordt de huid belemmerd om vrij te ademen. Gebruik daarom een rijke bodybutter of bodycrème. Geef extra aandacht aan de droge delen als de scheenbenen, knieën, voeten en ellebogen. 

5. Bescherm uw huid tegen de zon

Ook in de herfst is het belangrijk om uw huid goed te beschermen tegen de zon. Een dagcrème met een SPF 15-20 biedt voldoende bescherming.

6. Gebruik een rijkere crème voor uw gezicht en vergeet uw serum niet !

Door de gure, koude wind, regen en de warmte en droogte van de verwarming gaat de huid vaak trekkerig aanvoelen en kunnen er snel barstjes, scheurtjes, schilfertjes en rode vlekjes ontstaan.  In de herfst kunt u daarom het beste een gezichtscrème gebruiken die uw huid goed voedt, hydrateert en beschermt tegen kou, regen, wind en temperatuurswisselingen. Geef uw huid een extra boost door onder uw crème een serum te gebruiken. Breng ook regelmatig een voedend gezichtsmasker aan. 

 

Milde bad - en douchecrèmes

 

7. Douche niet te lang en niet te warm

Het is natuurlijk heerlijk om na een gure, koude herfstdag lekker lang en warm te douchen of in bad te gaan, maar dit is sterk af te raden. Douche- en badwater onttrekt namelijk veel van de natuurlijke vetten en vochtvasthoudende stoffen aan uw huid waardoor deze snel droog wordt. Beperk dus de tijd in en onder water en gebruik milde producten.