Gratis verzending wereldwijd
  Gratis product vanaf  € 100,-

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

U heeft geen artikelen om te vergelijken.

UW HUID VOORBEREIDEN OP DE HERFST

UW HUID VOORBEREIDEN OP DE HERFST

Wanneer de herfst begint, is het goed om uw huidverzorgingsroutine onder de loep te nemen. Meer kachel en minder zon hebben namelijk directe gevolgen voor de huid. Door aanpassing van uw verzorgingsroutine, voorkomt u dat uw huid droger en gevoeliger wordt.

Door intensievere verzorging kunt u ook voorkomen dat huidklachten als acne, atopisch eczeem en psoriasis verergeren door drogere lucht en gebrek aan vitamine D.  

Wat kunt u het beste doen om uw huid voor te bereiden op koud en guur herfstweer ?

LIEF ZIJN VOOR UW HUIDBARRIÈRE 

Uw huid is opgebouwd uit drie lagen : de opperhuid, de lederhuid en de bindweefsellaag. De huidbarrière bevindt zich in de opperhuid. Deze bestaat uit een combinatie van huidcellen en huidvetten die u beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals kou, wind, uitdroging, bacteriën en schimmels (ook m.b.t. acne).


Cruciaal dus voor het behoud van een gezonde huid !

Hoe zorg ik voor een gezonde huidbarrière ?

Is uw huidbarrière beschadigd, dan kan water gemakkelijker verdampen waardoor de huid droger wordt. Bacteriën, schimmels en virussen kunnen sneller binnendringen waardoor irritaties en overgevoeligheidsreacties op ingrediënten uit verzorgingsproducten kunnen optreden.  

De hoofdoorzaken van een beschadigde huidbarrière zijn :

1. Te warm en te lang douchen

Heet water zorgt ervoor dat de huid zich ontdoet van natuurlijke huidvetten waardoor de huidbarrière dus kwetsbaarder wordt. De ideale douchetemperatuur is 37 tot 38 graden. Voorkom sowieso het rood worden van de huid, dan weet u zeker dat u te warm doucht... En ga altijd uit bad voordat uw huid begint te rimpelen !

2. De zon

Bescherm uw huid 365 dagen per jaar tegen UV straling. Gebruik iedere morgen een dagcrème met minimaal SPF-15 en veel anti-oxidanten (bijv. vitamine C en E). 

3. Het gebruik van bepaalde verzorgingsproducten 

Verzorgingsproducten op basis van minerale oliën zijn verradelijk. Ze zijn goedkoop, gemakkelijk verkrijgbaar en worden door grote merken met hoge reclamebudgetten hardnekkig gepromoot. Helaas zijn de gevolgen van het gebruik ook veelvoorkomend : mensen die allergisch reageren op producten zijn tegenwoordig geen unicum meer.

Producten op basis van minerale oliën kunnen heel fijn aanvoelen op de huid, maar  bevatten geen essentiële vetzuren, ceramides, cholesterol of vitamines die nodig zijn om de huidbarrière te versterken. Plantaardige oliën bevatten deze wel. 

Minerale oliën worden op ingrediëntenlijsten verschillend omschreven : 

Paraffinum Perliquidum, Light Liquid Paraffin, Light Mineral Oil, Liquid Paraffin, Liquid Petrolatum, Liquid, Paraffinum Subliquidum, Paraffin Oil, White Oil, White Mineral Oil, Paraffinne, Petrolatum.

Ook producten met alcohol denat (SD alcohol, ethanol, ethyl alcohol, methanol, benzyl alcohol, isopropyl alcohol) kunnen de huidbarrière erg beschadigen en drogen de huid uit.

Vettige alcoholsoorten zijn daarentegen wel goed voor de huid, deze zorgen ervoor dat deze beter vocht kan vasthouden (cetyl alcohol, ceteary alcohol, myristyl alcohol en behenyl alcohol).

H&B producten zijn vrij van minerale oliën en alcohol denat. 

Tips voor uw herfstroutine

Iedere huid is anders, wat voor de één een fijne reiniging, serum of gezichtscrème is, hoeft dit voor een ander niet te zijn. Bekijk uw huid en kijk hoe deze op producten reageert, zeker bij de overgang van de seizoenen. Stel bij, wissel af. Voor verder advies kunt u uiteraard altijd contact opnemen.

Merkt u bijvoorbeeld dat uw huid nu de kachel weer aan is snel droog en trekkerig aanvoelt nadat u uw gezicht heeft gereinigd ?

Stap dan eens over op de combinatie milk & tonic (reinigen zonder water) of wissel een zeepvrije wasgel af met de milk & tonic combinatie, dus 's morgens de wasgel en 's avonds de milk & tonic (reinigt ook oogmake-up). Zo beperkt u het gebruik van water, waardoor u minder kans heeft op een droge huid.

Hoe zachter uw water, hoe beter voor uw huid. 

Door uw dagelijkse routine uit te breiden met een serum kunt u uw huid nog effectiever voorzien van huidherstellende ingrediënten. Zeker bij de overgang van zomer naar herfst kan het zijn dat uw huid vraagt om meer ; schroom vooral niet om uw crèmes (tijdelijk) meermaals aan te brengen.

Wel of niet scrubben ?

Na het dertigste levensjaar begint de huid meer moeite te krijgen met het natuurlijk en gelijkmatig afstoten van dode huidcellen. Dit kan resulteren in opeenhopingen van cellen waardoor de huid er dof, oneffen en onrustig uitziet. Door 1 keer per week een milde gezichtspeeling te gebruiken helpt u de huid met dit herstelproces en voorkomt u onzuiverheden, ook in de herfst. Huidherstellende ingrediënten kunnen op deze wijze ook beter door de huid worden opgenomen. 

Reageert u sterk op een peeling met fijne korreltjes ? Stap dan over op de unieke peelinggel of verlaag de gebruiksfrequentie. 

Plantaardige vetzuren, hyaluronzuur, collageen, vitamine C+E 

Collageen en hyaluronzuur zorgen ervoor dat de huid meer vocht kan vasthouden. De anti-oxidant vitamines C en E bevorderen het herstel van de huidbarrière. Plantaardige vetzuren (omega 3+6) versterken de huidbarrière, houden de huid soepel, gaan ontstekingen tegen, stimuleren wondgenezing en bestrijden vrije radicalen.

Alle H&B gezichtsproducten  bevatten combinaties van deze ingrediënten ( terug te vinden in de productbeschrijvingen ).