Gratis verzending wereldwijd
  Gratis product vanaf  € 100,-

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

U heeft geen artikelen om te vergelijken.

VET HAAR

VET HAAR

Wat zijn de oorzaken van vet haar ?

Vet haar is het gevolg van een vette hoofdhuid. De hoofdhuid maakt talg aan, wat schimmels en bacteriën op afstand houdt en een droge, strakke huid voorkomt. Een overdadige talgaanmaak kan worden veroorzaakt door hormonen, de buitentemperatuur en de genen. Het teveel aan talg komt op de hoofdhuid terecht en dit wordt door kammen of de vingers verspreid. 

Wanneer is haar té vet ?

Niet iedereen die vet haar heeft last van glimmende haren die zwaar aanvoelen en plat naar beneden hangen. Mensen met fijn haar hebben het snelste last, omdat de talg zich gemakkelijk over de haren kan verspreiden. Bij mensen met lang haar valt vet haar minder snel op, omdat het haaroppervlak veel groter is en er meer talg voor nodig is om de complete haren te bedekken. 

Welke producten moet ik gebruiken tegen vet haar ?

Hoe milder uw shampoo en conditioner zijn, des te beter ze ervoor zorgen dat uw hoofdhuid in balans blijft, d.w.z. noch te vet noch te droog. Uw haren wast u het beste met lauw water; heet water opent de porieën en stimuleert de aanmaak van talg. Masseer de shampoo voorzichtig in op uw haar en mijdt hierbij de hoofdhuid. Spoel vervolgens uw haren goed uit met lauwwarm of koud water. Gebruik hiernaast een milde conditioner alleen op de haarpunten en spoel deze ook zorgvuldig uit. Het uitspoelen zou evenlang moeten duren als het wassen. 

Hoe droog ik vet haar het best ?

Mijdt (te hete) haardrogers en stijltangen, droog uw haren liever aan de lucht. Dep na het wassen uw haren licht met een zachte handdoek. Wees voorzichtig met kammen. Kam uw haar nooit onder de douche als het pas is gewassen. Kam alleen de uiteinden en mijdt de hoofdhuid. Maak uw kammen en borstels ook regelmatig schoon. 

Hoe vaak mag vet haar worden gewassen ?

Vet haar is er dus bij gebaat om met rust gelaten te worden. Hoe meer was- en kambeurten het moet ondergaan, hoe meer de talgklieren worden gestimuleerd. Probeer het aantal wasbeurten te beperken tot 2 à 3 keer per week . 

Hoe draag ik mijn haar het beste als het vet is ?

Vet haar wordt zwaar en de verleiding is dan ook groot om er even met de vingers doorheen te gaan om het weer wat 'lucht' te geven. Fout ! Op deze manier verspreid u het talg over de haren en maakt u het alleen maar vetter. Draag uw haar liever vast, ook tijdens het slapen. Vervang ook regelmatig uw kussensloop.

Omdat uw haar sneller vet wordt wanneer u een vette hoofdhuid heeft, kunt u het beste veel volume creëren. Dit doet u door een kapsel met laagjes te dragen. 

Heeft voeding invloed op vet haar ?

Wanneer u veel verzadigde vetzuren eet ( deze zitten vooral veel in volle zuivelproducten, vette vleessoorten, roomboter, koekjes, chocolade en gebak), kan dit uw haren ook vet maken. 

Let daarom op wat u eet en beperk voeding met verzadigde vetzuren. Gebalanceerde voeding draagt absoluut bij aan een gezonde talgproductie. Eet veel vers fruit en groenten, voldoende onverzadigde vetzuren en drink veel water. Wanneer u voldoende drinkt hydrateert u uw (hoofd)huid van binnenuit waardoor uw talgklieren niet overmatig hoeven werken. 

Positie
Stel een Aflopende Directie in

10 per pagina

4 Artikel(en)

 1. Anti-roos shampoo

  € 13,50

  Speciaal voor vet haar

  Voor dagelijks gebruik

  Inhoud: 400/780 ml

   

  Meer Informatie
 2. Moddershampoo

  Geschikt voor ieder haartype

  Speciaal aanbevolen voor de gevoelige hoofdhuid

  & voor mensen met psoriasis en eczeem

  Versterkt haargroei en vermindert haarverlies

  Inhoud: 400 ml

  Meer Informatie
 3. Arganolie conditioner

  € 19,95

  Geschikt voor ieder haartype (ook voor kinderen)

  Inhoud: 780 ml

  Meer Informatie
 4. Duindoorn haarconditioner

  € 13,50

  Geschikt voor ieder haartype (ook voor kinderen)

  Speciaal voor geverfd haar, bij roos en haarverlies

  Inhoud: 400/780 ml

   

  Meer Informatie
Positie
Stel een Aflopende Directie in

10 per pagina

4 Artikel(en)