Gratis verzending wereldwijd
  Gratis product vanaf  € 100,-

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

U heeft geen artikelen om te vergelijken.

ZONNEFILTER

ZONNEFILTER

 

Veel vrouwen hebben het al tot hun dagelijkse routine gerekend : een dagcrème met een zonnefactor. Zelfs in de winter is het verstandig om een dagcrème met een beschermingsfactor tegen de zon te gebruiken.   

Wat is het verschil tussen UVA en UVB ?

De ultraviolette straling die de zon afgeeft heeft verschillende varianten. Voor ons zijn de belangrijkste soorten type A en type B. UVB-straling geeft het grootste effect op korte termijn. Deze straling zorgt voor de roodheid die we ook wel zonnebrand noemen. Ook beschadigt deze straling ons DNA. De UVA-stralen zijn niet voelbaar maar wel aanwezig. Deze zorgen voor schadelijke effecten op lange termijn. Snelle huidveroudering en huidkanker horen bij deze langetermijneffecten. 

Wat betekent SPF ?

SPF is een afkorting voor het Engels Sun Protection Factor. Deze factor vertelt je hoe lang je in de zon kunt zitten zonder te verbranden van de UVB-straling. Een klein voorbeeld. Normaal verbrand een persoon met een lichte huid ongeveer na 10 minuten blootstelling aan de zon. Wanneer die persoon een crème met SPF 3 gebruikt, kan hij drie keer zo lang in de zon zitten. 30 minuten dus. Met een beschermingsfactor 15 kan deze persoon 150 minuten in de zon zitten zonder te verbranden. 

Is deze schadelijke UVA- en UVB-straling altijd aanwezig ?

UVA- en UVB-straling is altijd aanwezig. Zelfs als het bewolkt of mistig is. Ook denken heel veel mensen dat de schaduw hen beschermd tegen de straling, maar niets is minder waar. Ook in de schaduw bereikt deze straling je lichaam. Dit komt mede doordat deze reflecteren van de omgeving op je lichaam. Het is dus nodig je altijd te beschermen tegen de zon. Niet alleen mensen met een lichte huid ondervinden schade van de zon. Het maakt niet uit welke huidskleur je hebt, de straling blijft even schadelijk op lange termijn.

Een SPF in een crème vertelt u alleen hoeveel het beschermt tegen UVB-straling. Het vertelt u niets over de bescherming tegen UVA-straling! Een SPF beschermt minder goed tegen UVA-straling dan UVB-straling. UVA-stralen zijn ultraviolette stralen van het type A. UVA-straling kan grote schade berokkenen, en op langere termijn zelfs het DNA beschadigen. Hoewel veel crèmes claimen een bescherming te geven tegen zowel UVA- als UVB-straling, is dit niet altijd het geval. Sommige crèmes met een factor van 30 of hoger geven geen genoeg bescherming tegen UVA-straling. Wanneer de crème de beste bescherming tegen UVA-straling wil geven, moet het enkele essentiële ingrediënten bevatten.Dit zijn onder andere zinkoxide, avobenzone (butyl methoxydibenzoylmethane), titanium dioxide, mexoryl SX, tinosorb en ecamsule. Voordat je een crème koopt is het daarom verstandig eerst goed naar de lijst met ingrediënten te kijken. Alleen wanneer het product één van deze ingrediënten bevat kan het genoeg bescherming geven. H&B dagcrèmes bevatten titanium dioxide.  

Nooit gehele bescherming

Een crème met een goede zonnefactor zal nooit helemaal bescherming bieden tegen UV-straling. Ongeveer 3% van de UV-straling bereikt altijd het lichaam. Blijf daarom zo veel mogelijk uit de zon in de piekuren, en bescherm jezelf met een zonnebril of ruime kleding. 

Dagcrèmes en make-up met SPF

Het is dus duidelijk dat een crème met een SPF geen luxe is, maar een noodzakelijk goed. Onderzoek heeft uitgewezen dat veel mensen niet genoeg bescherming hebben tegen de schadelijke stralen. Ook is het belangrijk dat de crème royaal aangebracht wordt, het liefst meerdere malen per dag. Veel mensen gebruiken maar een klein deel van de hoeveelheid crème die nodig is voor een optimale bescherming. Breng altijd als laatste de crème met de beschermingsfactor op. Wanneer je over de crème met SPF een andere crème gebruikt, kan de effectiviteit sterk afnemen. Je kunt wel make-up over de dagcrème met zonnefactor gebruiken. Het meest aan te raden is een make-up te gebruiken die ook een zonnefactor heeft. Gelukkig is er al veel make-up met een beschermingsfactor op de markt. Er bestaan al veel foundations met een SPF. H&B's BB crèmes bevatten een SPF-30.  

Niet overbodig

Veel mensen zoeken meestal naar de perfecte dagcrème tegen huidveroudering en rimpels. Niets is dan zo belangrijk als een crème met een bescherming tegen de zon. Ook beschermd zo’n crème tegen couperose en pigmentvlekken. Bovendien houdt de SPF rook, stof en luchtvervuiling tegen. Er is dus geen betere crème dan een crème met een zonnefactor.