Gratis verzending wereldwijd
  Gratis product vanaf  € 100,-

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

U heeft geen artikelen om te vergelijken.

PLUIZIG EN STATISCH HAAR

PLUIZIG EN STATISCH HAAR

Heeft u ook last van pluizig en statisch haar ?

In de winter is de kans groot dat uw haren een stuk pluiziger en statischer zijn dan normaal.

Pluizig = droog ?

Pluizig haar ontstaat door invloeden van buitenaf. Mensen met slag, kroes of krullen hebben een grotere kans op pluishaar, omdat deze haarstructuren van nature wat droger zijn.

Hydrateer uw haren

Water, en met name heet water, droogt uw huid en haren enorm uit. In de winter zijn de meesten onder ons sneller geneigd om warmer te douchen, waardoor haren alleen nog maar meer uitdrogen.

Haren die goed gehydrateerd zijn bevatten van nature al veel vocht, waardoor weersomstandigheden er minder grip op hebben. Droge haren hebben om deze reden een grotere kans tot pluizen.

Gebruik daarom zowel een shampoo, haarconditioner als haarmasker om uw haren voldoende te hydrateren. 

Bescherm uw haren

Bescherm uw haren

Naast een regelmatige verzorging kunnen stylingproducten ook helpen om pluis tegen te gaan. U voorkomt pluizig haar het effectiefst als er geen vocht in uw haar kan penetreren. Dit kunt u doen door een beschermlaagje om uw haren te leggen met behulp van een haarserum of haarcrème.

Probeer stylingproducten met alcohol te vermijden omdat dit uw haar nog verder kan uitdrogen en dus meer vocht uit de lucht zou kunnen opnemen.
 

Probeer uw haren niet te beschadigen

Natte haren zijn flexibeler en breken daarom sneller dan wanneer  haren droog zijn. En juist het beschadigen van het haar veroorzaakt ongewilde pluis. Probeer uw haren dus niet te kammen wanneer ze nat of vochtig zijn.

Wat wel goed werkt is om de haren met een grove kam te kammen wanneer er haarconditioner inzit. Dus tijdens het douchen. Dan zit er een beschermlaagje omheen en kunnen de haren niet beschadigen.

Probeer ook het gebruik van de föhn of stijltang te beperken, ook al gebruikt u haarproducten die uw haren beschermen tegen de hitte. 

Haarmaskers tegen statisch haar

Laat uw haren knippen i.p.v. snijden

De meeste haren gaan na verloop van tijd pluizen als ze bij de kapper zijn gesneden, in plaats van geknipt. Snijden met een mesje doen kappers vaak bij de voorste lokken en bij het uitdunnen. Het snijden beschadigt de haarpunten waardoor het haar na een tijdje behoorlijk gaat pluizen. 

Hoe ontstaat statisch haar ?

Statisch haar ontstaat door positief geladen deeltjes die zich ophopen aan het haaroppervlak. Hoe droger uw haren en hoe droger de lucht, des te meer en des te sneller zullen deze deeltjes zich ophopen. In de winter is de lucht erg droog in vergelijking met andere seizoenen. Ook uw haren zijn droger, net zoals uw huid in de winter ook droger wordt. De positief geladen deeltjes beginnen zich op een bepaald moment af te stoten wat gepaard gaat met omhoogstaande haren en geknetter.

Hoe droger uw haren, des te groter de kans op statisch haar. Dus ook hier geldt weer : hydrateer uw haren ! 

Tenslotte nog enkele tips :

Föhnen

Heet föhnen droogt uw haren uit en maakt de lucht rondom uw haren droger. Probeer uw haren dus zo veel mogelijk aan de lucht te drogen of gebruik de ‘koele stand’ op de föhn.

Borstels

Vermijd plastic kammen en borstels. Plastic maakt statisch haar nog statischer. Gebruik borstels en kammen van been of hout. 

Kleding

Synthetische kleding zorgt voor meer lading. Probeer dus stoffen als nylon en polyester te vermijden en draag zo veel mogelijk natuurlijke materialen zoals katoen en wol.  

Positie
Stel een Aflopende Directie in

10 per pagina

2 Artikel(en)

 1. Haarverzorging voordeelset

  Normale prijs: € 62,40

  Aanbieding € 55,00

  Shampoo 780 ml

  Conditioner 780 ml

  Haarmasker, -serum of crème

  naar keuze

  Meer Informatie
 2. Keratine haarverzorging voordeelset

  Normale prijs: € 99,85

  Aanbieding € 79,95

  Keratine shampoo 780 ml

  Keratine haarmasker 500 ml

  Keratine haarserum 50 ml

  Meer Informatie
Positie
Stel een Aflopende Directie in

10 per pagina

2 Artikel(en)