Gratis verzending wereldwijd
  Gratis product vanaf  € 100,-

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

U heeft geen artikelen om te vergelijken.

De Dode Zee

dode zee

 

De Dode Zee ligt 417 meter onder de zeespiegel en is daarmee de laagste plaats op aarde. Ze heeft haar eigen unieke klimaat. De droge lucht die je er inademt bevat 15% extra zuurstof wat een positieve uitwerking heeft op de luchtwegen. 

Dode zee producten staan bekend om hun helende werking bij huidklachten. Uit diverse windstreken komen velen jaarlijks naar de dode zee om er te baden in het mineraalrijke water. De zon schijnt er vaak en de hoge concentratie zout en mineralen zorgt ervoor dat je blijft drijven, een unieke ervaring !

Ook de modder die uit de Dode Zee gewonnen wordt is zeer heilzaam voor de huid. Omdat wij zelf geen mineralen aanmaken in ons lichaam, moeten we deze door middel van voedsel of via de huid tot ons nemen.

Dode Zeezout bevat alle noodzakelijke mineralen die ons lichaam nodig heeft. Het onderscheidt zich van 'gewoon keukenzout' door z'n hoge gehalte aan magnesium (15 keer zoveel als in het gangbare zout ) en brede spectrum aan sporenelementen. Hiermee is het uniek in haar chemische samenstelling en bevat meer dan 40 type mineralen elk met een eigen specifieke werking.

Dode Zeezout droogt de huid niet uit, integendeel, het hydrateert. Het zout houdt het vochtgehalte in de huid op peil. Bovendien verwijdert het zoute water de dode huidcellen (en in het geval van psoriasis, de typische schilfers) en heeft het een desinfecterende werking. Deze reiniging zorgt ervoor dat verzorgingsproducten beter door de huid worden opgenomen.

Het gebruik van Dode Zee producten maakt de huid sterker en vitaler door de constante toevoer van belangrijke mineralen. Dit ondersteunt de stofwisseling en de vochtbalans. Hierdoor bouwt de huid een grotere weerstand op tegen allerhande aandoeningen en ziekteverschijnselen.

Health & Beauty Dead Sea Mineral producten zijn op natuurlijke wijze geconserveerd (parabeenvrij), geparfumeerd en gekleurd en zijn daarom uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid.